DEPPES MOD

Prológus: Ezitten a zeneszerzői korszakom termékeik. A zenék 4 MOD formátumban vannak. Meghallgatásukhoz Amigán a Hippoplayert, PC-n a Modplug playert ajánlom. A Modplugnak meg van az az előnye, hogy meg lehet kűdeni effektekkel (reverb(!), equalizer, basszbúszt, stb.)
Ződ betűvel az én kommentyeimet, pirossal meg a nagysikerű Henryke beszól szekciót olvasshassa aki akarja.

FF | Old School | New Style | 4Fun | Others | The Mes | Shit |

 OLD SCHOOL RÉSZLEG

1993 volt, mikor elkezdtem zenével foglalkozni egy Amiga 500-as számítógéppel. Zenei műveltségem az általános iskolai anyagra korlátozódott, de szerencsére összeismerkedtem egy fanatisztikus teheccségű zenésszel, aki valaha Sir Henry névre hallgatott. Az ő segíccségével lassan kiművelődtem zeneszerzésileg. Zenész nem lett belőlem, de azért írtam pár jó számot. Aztán a MOD időszak után rövid időre kipróbáltam a MIDI világát is. Ezen számokból is felkerült egy pár ide, de most térjünk rá a MOD hőskorra, a kezdetekre. A legeslegelső saját szerzeményem a Maniac nevet viseli. Most láthattyátok milyen is volt a kezdet. Olyan amilyen :) Akkoriban nem voltunk ramilag jól eleresztve, ezért ahol lehetett spórolni kellett. Az volt a jó zenész aki a zenéit minél rövidebbre tudta megírni, így én is erre törekedtem. Ez volt a tanulás időszaka. Ekkor még rengeteg szabadidőnk volt, sok játékot terveztünk amikhez a zenéket is mi írtuk. Az alábbi számok is valahogy így születtek.
Depression Kicsit nyomott hangulatú szösszenet, semmi különös.
Don Quiote Korai zenei tréfa. Hogy milyen hüjeségeket tudtam írni akkoriban.
Elephantiu Akkord nyista. Itt még nem sok fogalmam volt az összhangzattanról.
Hard Die Első sikerélményem fűződik ehhez a számhoz, bár nem tudtam kihozni belőle azóta se semmi érdemlegeset. Talán nem sokkal a MANIAC után született, és mivel már tele volt akkordokkal, baromira büszke voltam rá.
High Sky Játékba készült. Többet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki.
Hills 'n' Side Ez is.
Holly Day Passzolom.
Hoppy First Talán ez az egy zene, ami be is került egy játékba.
Jurassic Folk Az csodás Jujjráesik Park theme from John Williams, kicsit másképp. KICSIIIT?????? Ja kábé mint a himnusz köcsögdudával meg techno dobbal. (milyen JÓ ötlet!) mellesleg a Nemtom azé nem aggódig a jogdíjak miatt ha feldolgoz valamit, merhogy úgy feldolgozza hogy úgyse ismeri meg még a szerzo se. Szegény John Willams ha élne forogna a sírjában.
Just Kidding A samplevadászat eredménye. Henryke kapott egy új szintit, abból digiztük a hangokat befele. Ebben történt meg az első hangszer mixelés.
Piano Ness Ez meg mi?
Real Cookies Az első feldolgozásom. Volt 3 verziója de egy (a legjobb) sajnos elveszett.
Rookie Roy Az első és egyben utolsó roki számom. Ami nem megy aszt ne erőltessük :)
Short Cookies Feldolgozás másik verziója.
Song Of Time Korai szerzemény, kismilliószor átírva, de még így se túl jó. Sőt.
Spiritdawn Játékhoz készült ez is.
Suicide Edicius Sokaknak fejtörést okoztam ezzel a címmel, amit most sem leplezek le. Nem árulom el ki az az Edicius :)
Symphony One Összhangzattani ismeretek nélkül írt összhangzattani tanulmány ;)
Zorro Matt Ez csak úgy lett és a Henrykének teccett. ő baja.
Azután ahogy gyakorlottabb lettem, sorra születtek az új számok:
Anoder World Adva vala ugyi az nagyhatalmas Another World című játék, aminek oly good zaxa vala. Nocsik tunning up egy picinyék. Még yó, hogy voltak ezek a noi csajok hangjai. Oszt lássá csodát, hát nem belepasszoltak. Na igen szóval kinek mi is az érdeme akkor: hmmm nos Audiomonsternak mert jó az eredeti. A csajoknak merthogy szépen huuúúúznak benne... Az Amiga Corpration Inc.-nek mert ojj yo az a MOD formátum. Nekem mert megmuttattam a Nemtomnak hogy kell zenér írni. De mi a Nemtom érdeme? Na aztat nemtom.
Axel F. Ezt a számot számtalanszor feldolgozták már és én is megtettem párszor. Ez az Amigás 4 csatornás final verzsion. Kicsit akkordokat tettem alá. Ilyen nyista az eredetiben. Aztán meg ott van a Henry által kiokoskodott kemény bass betét. Minderre még egy kis drumtrack, nameg a cool mixelt hangszerek és kész a mű. A bass sajna néha picit pattog, dehát semmi sem tökéletes, csak a Henryke Amsterdam című száma. Amiból következik hogy a Henry is tökéletes ugyi. Mellesleg Harold Faltermayer mikor meghallottamit művelt a Nemtom a zenéjével, ijettében kiitta az éjjeliedénye tartalmát es evett rá két sportszelet. Meg tudom érteni. (Mellesleg Harold a bassbetétemet megdicsérte a bili-effektus elott még...)
Black Night Hogy mi bajom volt mikor ezt irtam arról fogalmam sincs. Ez a szám egyszer csak lett.
Blowkey Detto.
Blue Waves Hát ez érdekes. Nekem teccik.
Cheep Na itt álljunk meg egy percre. Mikor eszt írtam, akkor már rendelkeztem némi összhangzattani tapasztalattal, ami a vájtfülűeknek hallatszik is. Olyan peres akkordok vannak benne, hogy a fülem is kettéáll tőle. Henrykénél is ez a szám a favorit. Hát nem mondom, nekem is teccik, és ha tudnátok, hogy MIDI-ban miket nem lehet kihozni belőle. Mellesleg itt elmondanám a tudatlanoknak, hogy az un. "chip zene" aztat jelenti, hogy egyszerű, rövid hullámformákból álló hangszerekkel írott zene, nameg a jó öreg arpedzsió. Jéééé a chipzene asztatot jelenti??? itt valami rosszmájút kéne írni a Nemtomnak erre a számára, dehát ne áltassuk magunkat feleim: EZ 1cerüen KIRÁJ !!!! (Peres akkordok ruleznak benne ARGHHHHHH! Szeressük)
Cheepet Ez ugyanaz, csak egy kis dobgroove van alábiggyesztve.
Chiptheme One Első csipzeném. Aki nem tudná mi az a csipzene, annak nem árulom el. Szemét vagyok. Érdekessége, hogy van benne harmóniaváltás, de csak a vájtfülűek veszik észre. Amúgy meg Vector egyik kedvence. Na, ennyit a Vektor izlésérő... Azt viszont nem csak a vájtfülűek veszik észre hogy az egész szám 1 yoooo nagy rakás...
E. D. Ot Ismét csipzene, de egy erőssen idióta fajta. Ilyen "dallamot" azóta se írtam. Asse tudom ez hogy keletkezett. Bizonyosan az idegenek voltak, ők tették. Normális ember ilyet nem ír. Viszont asse monta senki hogy én normális vagyok.
Eat E. V. Sok hülye számok címe. Hülye számok sok címe. Számok sok hülye címe. Mi a franc címet ad az ember az ötvenegynehányadik számának? Na mindegy, ennek ez lett a címe. Mellesleg nyert is valami helyezést valamellik Scenest Party-n. Amúgy meg semmi különös, lehetett volna jobb a basszus. Ez amúúúúgy tééééleg jóóóóóó. A basszus nem lehetett volna yobb, merhogy az nincs benne. Mellesleg Nemtom azon a partyn 3 dik lettél pedig csak ketten neveztetek! Ötvenvalahányadik számcim ötletek: ezittazötvenvalahányadikkakimodulom.mod, abbakénemáhagyniasszem.mod, 5x.mod, halfhundread.mod
Ebbol is láccik hogy nekem mérföldkövekkel nagyobb fantáziában születve vagyok tehetségel megáldott anyám mint Nemtom-ot. Meg az én csatateremen különben is nagyobb halak rohangálnak hónuk alat az ido vasfogával.
Geyzaa Mézgáék az egyik kedvenceim, ígyhát evidence, hogy meg kell ököríteni a fotémát. Amigás hallgatóknak a villogó led okozhat nagyobb örömet. CSAK a villogó led okoz örömet eme remekmű esetében. Karácsonyi hangulatvilágitásnak nagyon megfelel, persze csak ha a hangerot levesszük. A fötéma megöregítése mellesleg sikerült.
Hannah Ez talán az első "komolyabb" számom. Eléggé teccik nékem.
Hardie Ez mán kicsit komolyabb. Itt mán pedzegettem az összhangzattani dógokat. Egyik kedvencem. Csak meg ne tudja valaki, hogy a betétet a Colombo egyik részéből loptam. Köszönet Henrykének a dobért. Meg köszönet kalambónak a beteté. A Nemtom amúgy máig is asziszi hogy az összhangzattan az az amikor több hang szól eccere.
Indian Pooder Ez simán csak érdekes, semmi több.
Marcato Na ha feszültség kell, hát itt megkapod, hála a jó kis Korg 05R/W hangmodulnak, és az ő jó kis hangszíneinek. No comment. A pszihó zenéje ehhe képest meditációs zene. A Korg itt mond köszönetet Vágvölgyi Zsombor hegedűművésznek a sampléért. A művész további köszönotáviratokat és üdvözloképeslapokat a csebokszári lakótelep (kispest, töltéstol balra, Áfésztól balra) 4. em., 3-as ajtó-ban fogad. Amúgy ez az egyetlen Nemtom zene, amiben az alkotónak sikerült un. filmes hatást elérni. Bár ez lehet hogy a Zsombor érdeme :)
Paining Hairr Ez egy olyan... izé. Ez egy régi szám, régi ott, ahonnak jöttem. Egy kicsit feltuningolódott a drumtrack és lett vége is. Mi a szart írjak még? Semmit. Tökétetes képet festettél magadról eme pársoros gyöngyszemmel. Íkú rulla!!!
Posh Itt már javában alkalmaztam a mixelős technikát, mikor több sáv tartalmát egy sample-ba mixel az ember, így több sáv felszabadul. Aki akarja, kitalálhattya, hogy ez elvileg hány sáv lenne.
Posh-O-Drums Itt egy kis segítség az előző rejtvényhez. Ez a négy sáv csak a dob.
Show Me Broth Érdekes módon nekem ez a szám nem igazán teccik, viszont Henryke kedvence. De miért? Ki érti ezt? Talán azért mer szegény autóbalasetben elhunyt anyósomra emlékeztet.
Slowboard Korai szerzemény, érzelmes dallam akart lenni. A betéttye teccik.
The Future Elég nyomasztó jövőkép süt ki ebből a számból. Ez se teccik túlságosan.
The Inspector Ó igen. Egyik sokadik el nem készült játékom zenéje lett volna. A témát Henrykével közösen ötöltük ki. Ja, ebbe van egy ojjan akkord amit egy zongorán csak féltéglával lehet lenyomni. Ez az akkord ér valamit a számban persze. Én találtam ki persze. A többi az szóra sem érdemes. Persze.
Three Old Tree Ebbol meg véletlenül szamba lett. Szeretem. Hát ha szamba veszzük hogy milyen is egy igazi szamba, akkor veheted a f*szt a szadba mer ez nem szamba. (A fene a mocskos szamba)
T. Too Terminátor rulez.
Wish Kim Eccer nagyzenekarosat akartam írni, oszt ez lett belole. Kicsit uncsi, de azért van benne egy két jó zenei ötlet. Nagyon uncsi. Még jó hogy abbahagytad a próbálkozást.

 NEW STYLE RÉSZLEG

Egy kisebb kihagyás következett a 4 csatornás modulok írásában, mivel áttértem a MIDI-re. Mikorra visszatértem, már nem volt annyi inspirációm zenét írni. Ennek ellenére ezek a "számok" jobban tetszenek, még ha soxor csak egy-egy ötletet képviselnek.
Alert Mix Kicsit nagyon túlzásba vitt mixelés. Ez azért már tényleg sok a jóból. Hát nem derült ki mennyi a sample-loop, illetve mennyi a saját zene (mondjuk a basszust hallom hogy saját) viszont amennyiben saját akkor nagyon jó, amennyiben nem saját kevésbé jó:) De amúgy jóóó! Csak rövid. (de méé?)
Bassa Ez egy light szám. Lehetne vele kezdeni valamit. 8 szor hallgattam meg! No, szóval, bár a sample meg a feeling az olyan lopás a Crytal Symphonies-ből (Tip/Mantronix) mint állat, DE! Ez nem egy light szám! Ez egy istenkirálycsászárjézus szám, és aki mást mond, annak beverem a fejét nekije. Isten harmóniák, - biztos loptad :) - isten lágy dallam, meg az egész hangszerelés császárosan lágy és nyugtató. Punktum!
Bet Kissé Zsáros, de attól függetlenül saját. Valami ilyesmi lenne az új Nemtom style. Ez oan érdekességes, techno bass + Amiga zongi + C64 solo + drum-loop... szal van ebbe minden. Szóval olyan mint Barbara Sztrezand: nem szép, de érdekes... (van egy állat JMJ lopi a harmóniában, de ez csak azt mutattya, hogy vájt a fül - mármint a Nemtomnak, mer én is mindig kihallottam ezt de ennyire nem tuttam lefogni a zongin...)
DFM Egy egyszerű de nagyszerű alap. Egy egyszerű de nagyszerű alap. Tulképp benne van a Nemtom egész élete: Benne van az igéret, csak lustaságból és önbizalomhiányból túl rövid és nincsen befejezve :) ( Hm, az életem túl rövid és nincsen befejezve :) - Nemtom )
Drink. E. V. Na itt van az EAT E.V. remixe. Ha jól figyelsz rájöhetsz, hogy teljesen más akkordokra épül ugyanaz a dallam. Vicces, de így nekem jobban teccik mint az eredetivel. Amúgy az egésznek se füle se farka. Heheh, beszartam. Ehhez tudni kell, hogy az Eatev-et én feldolgoztam MIDI-be (sajna elveszett a fájl), aztán tavaly feldolgoztam, illetve egybedolgoztam az Army-val (ez megvan, de nem mutatom meg, bebeeee! Pedig állat...) Szóval a szóbanforgó motivumot kb. 1000000 hallottam, jáccottam. Na ilyen előzmények után hallani más alapokon a dallamot, hát mit mongyak... Megrázó élmény. (kb. annyira, mint amikor lezongoráztam a MOLL-os Curly Sue-t DUR-ban :) Viszont a végén van egy dallam-menet ami nekem nagyon tecc. (En is neki)
ps: huh, meghallgattam megint, bazz nagyon állat a vége - egy Szaxi meg valami szinti hang eggyütt, bazz! Bazz! Fel kell dolgozni! (no majd jövő héten...) ( Megjegyzem az a rész az egy feldolgozás, és csak véletlenül maratt benne, és még ráadásul szar is. - Nemtom )
Enigmat Egy variációs szám. Sok ötletem volt ugyanarra az alapra. A harmóniaváltás életem legjobbja.
Feel Na itt keztem elvont lenni. No komment. Nem olyan elvont ez, engem kicsit JanHammerra, illetve DaveGrusinra hajaz (utóbbit Nemtom nem ismeri mer bunkóóó) (de ismerem, köcsög - Nemtom), szóval ez nem elvont hanem szerintem a legkiforottabb (mármint harmóniák tekintetében) Nemtom zene. Csak megint olyan mint a Nemtom maga - bátortalan és rövid... ( Na má megin egy jó kis Henryke hasonlat, bátortalan és rövid vagyok :) - Nemtom )
Kem Ritmika tanulmány. Ritmika tanulmány... hmmm... inkább poli-ritmika tanulmány, de ha tanultál volna poli- ritmikat, akkor tudnád, hogy fel kell oldani néha (illetve hangsúlyozni köll), mert különben szétesik a lüktetés :))) no majd eccer elmagyarázom :)))
Names Egyik utolsó művem. Már csak a kísérletezés késztetett eme tettre. Hja, ezt a loop-ot Te is, én is kb. 100szor használtuk, veszek mán egy loop-cd-t. Viszont megmutattyák az AnotherWorldos kóristások hogy mit is tudnak ha tehetik - bar ettől kicsit gépies, de ki nem szarja le! Az a jó hogy gépies!!! Szóval a max 10-ből nyugottan elvisz 8-at.
Yo Ezt olyanoknak ajánlom, akik még sose használtak 8 sávnál kevesebbet. Pedig szinte mindent meg lehet írni 4 sávban, csak több munkát kell belefeccölni, meg egy pár dologot el kell felejteni. De ez mongyuk senkit se érdekel. A lényeg, hogy yól szól. Itt lehet érzékelni a mixelős technika és a hagyományos 4 sáv közötti különbséget, mivel szinte ugyanaz meg van csinálva mindkét módszerrel. Amúgy meg egy jó kis szám lehetne ebből is. Van olyan? Az nem is zenész aki nem 3 sávon kezdte 64-esen.
Young Bond Életem legjobb dobgroove-ja. Mit mongyak - érdekes... rövid... érdekesen rövid... röviden érdekes...
I don't Kakukktojás. Ez egy XM modul. Egy új zeneszerkesztő kipróbálásakor született, és ahoz képest igencsak jó lett. Különösen a jó kis Pet Shop Boys-os hitek teccenek. Nameg a fantasztikus Nemtom féle akkordok. Ez olyan mintha én csináltam volna több szempontból is:
1.- sok vocal-line
2.- PSB dallammenet
3.- és főleg kurva jóó!
Ezért szerintem ezt nem is te csináltad hanem én, csak valahogy elkeveredett... Honnan van a sample???

 4FUN RÉSZLEG

Ezek unaloműzésből, vagy véletlenül keletkezett viccek. Meg persze pár feldolgozás.
Accous Aki kitalálja, milyen akkord megy végig ez alatt a pár pattern alatt, az nyer egy 6 személyes cigánycsaládot hétvégére. Má megint rövid bazz, mé nem tucc legalább 2 perces számot irni??? Bazz, repeat+transpose oszt jóva! Hmm, mijez 6/4-ed? Dzsááá... Télleg jó akkordok amúgy... Acc kitalálva: Fmoll forditás oldva Cmollra, mit is nyerek? Tovább nem füleltem le, igy hajnal felé...
B&B Egy patternes hüjeség. He, mi? Bocs, nem figyeltem.
Blue Ostriga Bar Biztosan mindenki ismeri ezt a számot, aminek ugyan nem ez a cime (foggalmam sincs mi az), de a Rendőrakadémiában ez a szám ment a Kék Osztriga Bárban. Sokan feldolgozták modulban, csak az volt a baj hogy mind olyan fals volt mint szódás a lovát. Ígyhát nem tehettem mást, megírtam nekik normálisan. Ezt jácctuk mi is, szal talán hozzászólhatok (kb. 300 lagziban jaccottam el) Az Ostrigában az az érdekes, hogy mindenki asziszi jól jácca merhogy eccerű. Közbe pedig kurva bonyolult, ergo (ne sértőggyé meg) te se jól jáccod :) illetve jól, csak kb. 10 akkord kimaratt belőle... Ha ez vigasztal én se jól jáccottam amig meg nem kaptam kottába: no akkor kiderült, hogy ebbe (no nem a kovácskatisba hanem az eredetibe) olyan akkordok vannak hogy pofi leszakad a hóba bele.
Bond Of James James Bond is beállt a feldolgozott számok sorába.
Bullz Előre is bocsi a hangminőségért, de ez csak egy joke. Sok sample egy rakáson. Kedvenc filmjeink jelenetei megzenésítve. Hehe, hát ezt nem lehet elviselni, komolyan, üss meg! Íííígy jó! Beszartam... Pedig hallottam már anno is (akkor is beszartam). Az a baj, hogy ezt egész pontosan 4db ember érti a világon. Hálisten én vagyok az egyik. És ez igy van jól: ne is értse más, hülye férgek, hogy jönnek ők ahhoz... elég ha mi ércsük...
Color Of The Night Ez egy film betétdala, ami prostituáltra teccett. Egy teljes napomba került reprodukálni az akkordokat, tisztán hallás után. Hát végül sikerült, örültem. Hmm, nem ismerem a filmet, de a zeneszerzője tudott valamit. Apámmm!!!!! BAZMEG!!!! Sej, ha én is tudnék ilyet, nem it vónék má, sinen vónék má... (És jönne a vonat... - Nemtom )
Ezitte The Singer Hugom a varrógép. Nem, nem. Jáccottunk a hangdigivel és később az idegeimmel. Eme szerzemény huzamossabb ideig történő hallgatása káros az egészségre. No comment, ebben a számban Ezitte élete van benne - mindenki találja ki milyen is az :)
For Herry Mix Írtam Henrykének olyan peres akkordokat hogy beződül. Na meg a dallam se kutya. Ismerjük, és tuggyuk hogy jó. Biztos tuggya más is. Jungeldob rulezik!
Curlye Sue Ugyi ismeritek a Huncutka c. filmet. Na ez annak a zenéjének az átiratának az amigás modulos Nemtomos megvalósításának a prezentációja. Na, ha ismeritek az amigás cimű huncutkát akkor tudjátok hogy ez az átiratnak a nemtomja itten. Az én botfülemet dicséri hogy ezt a mollos számot hallás után hirtelen nekifutásból lejáccottam dúrba. Hehe.
Mission Impossible Na vajon?
On Eden Ez meg az Onedin család. Sose hittem volna, hogy eccer ezt is le tudom majd játszani hallás után. Ez annyira jó, hogyha megcsinálnád rendesen (kikevere meg minden) akkor mehetne discoba rendesen. (Mint ahogy nekem a régi keresztapa feldolgozásom ha emléxik még valaki...)
Only Zoo Ez meg emlékezetből van. Persze nem is lett pont olyan mint az eredeti. Sebaj.
What A W. World Naggyon rééégi, kottából írtam még a kezdet kezdetén. Jaj ne, 4/4edben megirni ezt... nade NEMTOM !!! Bazz (te fasz)

 OTHERS RÉSZLEG

Ezeket a zenéket másokkal írtam vagy mások írták.
Not Only Henrykével első közös zenénk. Elég snassz. Snassz a lófasz a seggedbe. Király!
The Army Henryke szerzeménye, MIDI-ből konvertáltam. Mint emlitettem fentebb ez már a könyökömön jön ki annyiszor megirtam...
The Winner Teljes egészében a Tivadar műve, de annyira tökéletes, hogy fel kellett tennem ide. A legjobb dobgroove amit eddig hallottam Ez mongyuk nem tartozik ide, mer Tivadar zene, semmi gond vele csak össze van lopva, az utolsó hangig :))) Amugy nem rossz télleg, meg lehet hallgatni.

 THE MES RÉSZLEG

Ezekben a zenei ötleteimet jegyeztem fel, szám szerint iszonyatosan sokat. Nem csoda ha kifogytam az ötletekből. Az utolsó, ötödik themes már csak 2 témát tartalmaz, amiböl az egyik egy létező szám reinkarnációja. Az első négyben is van elrejtve 1-2 lopott dallam, de a 99%-a saját szerzemény. Vigyázz, egy-egy rész több mint 20 perces! Altatónak kiváló. Na itt vannak maguk a modok is, lehet hallgatni:
The Mes 1, The Mes 2, The Mes 3, The Mes 4, The Mes 5

 SHIT RÉSZLEG

Mindenféle szedettvedett szarságok.
Basstrass A Totya az ilyen basszusokat kisujjból vágja. No comment, Totya egy fasz mint tuggyuk :)
Brainstorm Hallgasd meg, felejcsd el! Mintha ismerném valahonnan... Köszönöm, Brainstormból mára nekem eleg (kb. 18 óra zsinórban) és holnap is lesz, úgyhogy haggyuk ezt most jóóó?
Dan Furi dallamszerű képződmény. Bazzeg, ez télleg shit szekció, mik ezek a szarok itten? Haggyámááá... (JMJ lopi 1 az egyben)
Seconda Ez egy MIDI-s szerzeményem gyenge átirata. HÁT BAZZ! Ez mit keres ebben a szekcióban??? Hát ebben van a legjobb rész a világon (ala Morricone Mester) a végén a vonósok!!! MIT KERES EZ ITT??? KIVENNI!!! BEST OF-ba ÁTRAKNI!!! MOST! MONDOM MOST!!! (különben megint nem beszélek veled 3 évig...)
Yiyi Miaszarez?

Epilógus: Vala ugyan most a számítógép korszaka ugye, félmagasan szállnak a 16 bites CD samplék, mindenféle hangmodulok és szintik, 348765228674 sávos XM-ek meg minden. Ezen a weblapon ilyen nincs. Ez azért történodött ígyen, mert a Nemtom és én, (meg remélem még 1páran a világban) nem felejtették el, hogy mi a zene lényege. Nem az hogy hány sáv van, milyen hangszínek, milyen cool a bassdob meg az fx-ek. Nem is az hogy forintban kifejezve hány milliós berendezés kellett a "mű" eloálításához. Onnan ahonnan mi jöttünk ennek az egész zeneírás dolognak egy értelme van. A motíváció ugyanaz még mindig mint amit a felföldön a köcsögdudások, a kövér néger bárzongoristák St.Louis-ban, vagy az ide-oda vándorló cigánymuzsikusok is követnek. Ez pedig nagyon eccerű: Mosolyodj el egy mókás hangszínen, ábrándozz el régi emlékeidrol egy ballada hallgatása közben, térjen vissza életkedved egy optimista dallamra figyelve, vagy egyszerűen csak kapd meg te is azt amit a világ minden jó zenéje okoz: ÖRÖMET. Ezért telítjük meg vinyónkat hangszínekkel, azért fojjjik ki a szemünk a Pro meg mindenféle trackereket bámulva, és ezért fekszünk le néha hajnali 4-kor. Ezért vannak most itt ezek a zenék.

Henryke.